Hnojenie trávnika

Najlepší čas na hnojenie trávnika je na jar, keď teplota pôdy presiahne 12 stupňov. To či pôda presiahla 12 stupňov, zistíte jednoducho, pretože začnú kvitnúť orgovány a tráva začne rásť. V praxi to znamená, že prvé hnojenie by malo prebehnúť približne v polovici apríla.

Pomalé uvolnenie:

Hnojivá s pomalým uvoľňovaním rozkladajú svoje živiny počas dlhšieho časového obdobia, takže medzi aplikáciami môžete prejsť viac času v závislosti na zalievaní a dažďoch každých šesť až osem týždňov, namiesto každých štyroch týždňov.

Granulát vs. Tekuté hnojivo:

Keď profesionáli aplikujú hnojivá, často ich rozstrekujú z cisternových vozíkoch. Profesionálni pracovníci to však robia každý deň, takže vedia, ako postupovať napríklad vo vetre a dbajú na to, aby sa na trávnik dostala rovnomerná vrstva hnojiva. Majitelia domov by na druhej strane mali používať granule a rozmietniť ich granulovým rozosievačom. Granulované hnojivo sa veľmi ľahko aplikuje s vysokou presnosťou,keď striekate hnojivo, je ťažšie dosiahnuť dôslednú a rovnomernú aplikáciu. Rozosievač je lepšou voľbou ako rozhadzovať hnojivo ručne. Rozosievače sa jednoducho používajú a rozptýlia hnojivo na širšiu vzdialenosť.

Dodržiavajte dávkovanie:

Štítok s návodom na hnojive vám poskytne informáciu o aplikačnej dávke. Vyskúšajte však začať s polovičným množstvom hnojiva, než sa odporúča na obale. Dávku môžete najbližšie navýšiť, ale nepresahujte odporúčania. Býva to jednou z najčastejších chýb, ktoré ľudia robia.

Polievanie:

čím viac je trávnik zalievaný, tým viac hnojív budete musieť aplikovať. S väčším množstvom vody tráva rastie rýchlejšie, vstrebáva viac hnojiva, takže jeho spotreba sa zvyšuje. Ak využívate systém postrekovača, budete musieť hnojiť približne každých päť týždňov. Bez postrekovača môžete medzi hnojeniami počkať o dva týždne dlhšie.

Kosenie:

Doplnkovo prihnojiť trávnik sa dá aj kosením. Ak nechávate zvyšky trávy po kosení na trávniku, tie sa rozkladajú a môžu poskytnúť až 25 percent hnojacích potrieb trávnika, čo vám ušetrí čas a peniaze. Čím menšie kúsky pokosenej trávy v trávniku necháme, tým lepšie a rýchlejšie sa rozkladajú. Nechávame rozkladať vždy len časť trávy, pretože velké množstvá môžu brzdiť trávu v raste.

Naše služby

  • Vertikálne záhrady
  • Arboristika
  • Záhradnicke práce
  • Zavlažovacie systémy
  • Kontakt

    Verve Facility Services, s.r.o.
    Lazaretská 3/A,
    811 08 Bratislava

    +421 908 602 151
    +421 949 012 832

    info@vervegarden.eu

    Kontakt

    Verve Facility Services, s.r.o.
    Lazaretská 3/A,
    811 08 Bratislava

    +421 908 602 151
    +421 949 012 832

    info@vervegarden.eu

    Top